Проектът „Лайтхаус Голф енд Спа“ над град Балчик беше планиран още от предходната 2018 г. След срещи с инвеститорите се взе решение последният етаж от 5 звездния хотел на комплекса да бъде изграден като самостоятелни ултра луксозни апартаменти тип „пентхаус“.
Проектът стартира в края на месец Февруари 2019 г. и продължи 5 месеца до официалното откриване с нощно парти на 18 Юли 2019 г.
Строителната площадка я намерихме във въд на груб строеж: бетонна плоча, изводи за канал и вода, монтирана качествена дограма Schuco по фасадата.
В процеса на работа бяха изградени по ред на изпълнение: подова замазка, изцяло нова ВиК инсталация с два независими източника на топла вода- връзка с котелно към хотела и бойлерно отделение (състоящо се от 4 бойлера по 200л) и рециркулация на системата. Подово отопление в баните на фирма DEVI с управление на системата от спалнята и озвучителна система с тъч скрийн екран и bluetooth и три колони разпределени на специално избрани места в тавана на банята и тоалетната. Паралелно бяха изградени ОВК и Електро. За Климатичната система бяха поръчани два чилъра от Китай с 36 бр. вътрешни тела, тръбна разводка на въздуховоди, клапи, редукции и решетки. За електро инсталацията, която включва ново етажно табло, индивидуални ел. табла за всеки един апартамент, няколко вида осветление- амбиентно LED осветление на таван, основно осветление с лунички по тавана и полилей висящи и стоящи, а за терасите 6 различни вида подсветки на басейн, фасада, др.
Интересни са и вградените 65” Sony телевизори 13 на брой със златна рамка и специално изградените вентилирани ниши за скриване на комуникационните кабели и стойката на телевизора.  Изградена беше и СКС система с малък рак шкаф, която обслужва връзката с рецепция на бъдещите клиенти, телевизия по интернет и коаксиален кабел, безжичен интернет чрез Access Points в тавана, камери. Изградени бяха стени и тавани (фигури в тавана- кръг във фоайе с D=13.2 л.м. и овали и фигури в спалните помещения) от гипсокартон; монтирани бяха различни по форма декоративни корнизи на таван и стени и след боядисването с качествена боя ефекта е осезаем.
Доставени и положени два типа настилки: това са естествен и скъп камък от Индонезия в три разцветки за общи части, хол, бани и тоалетни и естествен трислоен паркет за хол, трапезария, спални помещения и “черешката на тортата” естествен ултралуксозен екзотичен тиков паркет за една от баните. В същата баня пода на душ зоната също е изпълнен със скара от тикови дъски. А в дневната на конкретния апартамент се крие нещо много красиво- пано вградено в стената от масивно парче ONYX book matched с размери 340/280 сантиметра. Неговата красота можете да откриете вечер, когато запалите димируемите 4 LED пана скрити зад камъка.
Една част от мебелите бяха закупени и доставени от Индонезия, други от София.
Проекта завърши с монтирането на безбройните осветителни тела, ключове и контакти, мебели, килими, пердета (специално изградени с ел. моторизация и дистанционни управление), мивки, смесители, аксесоари за баня и др.
Добре свършената работа отпразнувахме с луд вечерен купон на една от терасите до басейна.